روغن زیتون یکی از مواد غذایی است که بدن به صورت مستقیم و بلافاصله بعد از مصرف، آن را جذب کرده و علاوه بر آن، تاثیر فوق العاده ای بر سلامت دستگاه گوارش می گذارد. اطبا سنتی معتقدند برای درمان بیماری های گوارشی مانند زخم معده، رفلاکس و … باید از انواع روغن های ارگانیک استفاده شود. شاید بگویید تهیه روغن زیتون برای زخم معده و یبوست هزینه بالایی دارد؛ اما قیمت روغن زیتون اصل در مقابل سایر مبالغی که برای تهیه دارو صرف می شود، بسیار ناچیز است. از طرفی نه تنها ضرر و زیان داروهای شیمیایی را ندارد بلکه در سلامتی ارگان های داخلی بدن بسیار موثر است.
استفاده از روغن زیتون برای زخم معده!
این روزها به دلیل بدخوری و فشارهای عصبی، افراد به زخم معده و مشکلات سیستم گوارش مبتلا هستند. اگر به این بیماری ها دچار هستید، برای کاهش اثرات آن ها باید تا حد زیادی از مواد طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.
یکی از این مواد سالم که می توانید در برنامه غذایی خود بگنجانید زیتون و فرآورده های آن است. افرادی که بیماری های زخم معده و دستگاه گوارش دارند، باید از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنند. زیتون به دلیل طبع گرم آن، باعث گرم شدن مزاج معده شده و درد را کاهش می دهد.
فواید روغن زیتون برای سیستم گوارش
- باعث کاهش سطح اسید معده شده و از بروز مشکلات معدوی جلوگیری به عمل می آورد.
- برای رفلاکس معده و سوزش سر دل نیز کاربرد دارد زیرا با ایجاد یک لایه بر روی سطح معده می تواند از اثرات مخرب اسید معده جلوگیری کند.
- به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان است، حرکات روده را منظم می کند.
- چربی روغن زیتون، باعث صاف شدن روده و کمک به دفع بهتر و در نتیجه رفع یبوست می شود. اما اسهال ایجاد نمی کند.
- باعث کاهش التهاب در بدن می شود.
- به دلیل ممانعت از تشکیل رادیکال های آزاد، از بروز بیماری های معده و روده جلوگیری می کند.
- پلی فنول های موجود در روغن زیتون، تعداد و نوع باکتری های مفید روده را افزایش می دهد.
- با کاهش نفخ معده و درمان یبوست باعث کاهش علائم کولیت می شود.
- به دلیل دارا بود اسید چرب تک غیر اشباع به نام اسید اولئیک، باعث جذب مواد مغذی توسط دستگاه گوارش می شود.
- با افزایش اسید معده نسبت به زمانی که از روغن های دیگر استفاده می شود، باعث هضم بهتر غذا می شود.
- با کاهش رشد باکتری هلیکوباکتر از ایجاد زخم معده جلوگیری می کند. مصرف روزانه روغن زیتون، باعث مهار اشتها و ایجاد سیری در فرد می شود.
بهترین زمان برای مصرف روغن زیتون
در مورد زمان مناسب برای مصرف، نظرات مختلفی وجود دارد، برخی معتقدند که باید صبح ها با معده خالی استفاده شود و بعضی دیگر می گویند که شب ها قبل از خواب باید مصرف شود.
با توجه به اینکه هدف شما از مصرف چیست؟ می توانید زمان مناسب خوردن این روغن طبیعی را انتخاب کنید. مصرف روغن زیتون در صبح و به صورت ناشتا، باعث جذب بهتر توسط دستگاه گوارش شده و به بهبود هضم غذا کمک می کند. اما استفاده از آن در شب، به خواب راحت شما کمک می کند.
خرید عمده با تخفیف ویژه
برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان بروج، "*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
خرید عمده با تخفیف ویژه
برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان بروج، "*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان بروج سریعاً باهات تماس بگیرن.
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان بروج سریعاً باهات تماس بگیرن.
آیا روغن زیتون ضرر هم دارد؟
شاید باورتان نشود که روغن زیتون با وجود فواید زیادی که دارد بتواند ضرر هم داشته باشد؛ اما به دلیل چربی زیاد، در صورت مصرف بی رویه باعث شل شدن قسمت تحتانی مری، سوزش سر دل و رفلاکس معده می شود. پس در استفاده از این میوه بهشتی زیاده روی نکنید!
طریقه مصرف روغن زیتون برای درمان زخم معده
زمانی که برای درمان زخم معده از روغن های طبیعی استفاده می شود، باید نکات زیر را رعایت کنید:
- به طور مداوم از آن استفاده کنید تا اثرات درمانی آن را مشاهده کنید.
- از این روغن در پخت و پز استفاده کنید زیرا نسبت به سایر روغن های گیاهی، نقطه دود بالاتر و مقاومت زیادتر در برابر اکسیداسیون دارد. از طرفی قیمت روغن زیتون فرابکر و بکر، در مقایسه با سایر روغن ها مناسب تر بوده؛ بنابراین گزینه مناسبی برای طبخ غذا محسوب می شود.
- در بین وعده های غذایی با معده خالی مصرف شود تا اسیدهای غیرضروری را کاهش دهد.
- برای دسترسی به میزان بیشتری آنتی اکسیدان، می توانید این روغن را با مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان مانند سیر، گوجه فرنگی و پیاز مصرف کنید.
- برای مصرف همیشگی، هفته ای یک لیتر و روزانه تا 9 قاشق غذاخوری مقادیر استاندارد محسوب می شود.
- برای رفع یبوست، روزانه 1.5 قاشق چایخوری تا 3 قاشق غذاخوری مجاز به مصرف هستید.
کاربرد فراورده های زیتون برای بیماری های گوارشی
زیتون و کلیه ی محصولاتی که از آن تهیه می شود مانند زیتون پروده، شوری زیتون، زیتون خشک و … برای دستگاه گوارش و اندام های داخلی بدن بسیار مفید است. یکی از کاربردهای روغن گیاهی برای درمان بیماری های سیستم گوارش مانند ورم، زخم معده، رفع یبوست و رفلاکس معده است که در ادامه به آن ها اشاره می شود.
روغن زیتون برای زخم معده، بهتر است با معده خالی استفاده نشود و اگر تمایل به استفاده از زیتون دارید، پیش از مصرف نمک و سرکه و افزودنی های روی آن را بشویید.
زیتون پرورده برای زخم معده نیز مفید است ولی بهتر است که در داخل آن از سیر استفاده نشده باشد.
همچنین زیتون پرورده ترش نباشد، چون باعث تحریک ترشح اسید معده شده و زخم معده را تشدید می کند.
یکی دیگر از کاربردهای روغن زیتون برای رفلاکس معده، علی الخصوص در مورد نوزادان و کودکان، ماساژ دادن آن بر روی پوست شکم است که درد ناشی از آن را کاهش می دهد.
سخن آخر
با توجه به خواص فوق العاده زیتون در سلامتی، می توان از اثر شفابخشی این میوه بهشتی، برای درمان بیماری های دستگاه گوارش استفاده کرد. مصرف مداوم این روغن صبح ها به صورت ناشتا باعث هضم بهتر غذا در طول روز و خوردن آن هنگام شب، خواب راحتی را برای فرد به ارمغان می آورد. برای خرید روغن زیتون و بهره مندی از خواص آن به سایت بروج مراجعه نمایید.
برای استفاده بیشتر از مواد مغذی و تاثیر بیشتر آنتی اکسیدان ها می توانید این روغن را به صورت ترکیب با سایر مواد غذایی مانند سیر و پیاز و گوجه مصرف کنید. البته توجه داشته باشید که در صورت مصرف بی رویه، روغن زیتون می تواند باعث شل شدن قسمت تحتانی مری و سوزش سر دل شود. در نتیجه
“اندازه نگه دار که اندازه نکوست”