وبلاگ
طبع روغن کنجد | تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد در چیست ؟

تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد در چیست؟ شاید تفاوت روغن ارده و کنجد کمی عجیب به نظر برسد یا فکر کنید که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ اما باید بدانید که در بخش هایی فرق روغن کنجد با روغن ارده کنجد بسیار زیاد است و حتی در خواص با یکدیگر تفاوت دارند. یکی از مهم ترین تفاوت های این دو روغن در طبع آنها است. دانستن این تفاوت ها به شما کمک می کند تا در زمان خرید روغن کنجد، روغنی را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با نیازهای شما دارد. اصلی ترین تفاوت های روغن ارده کنجد با روغن کنجد در ماده اولیه روغن گیری و فرایند آن، خواص درمانی و طبع آن ها است. شرح این تفاوت ها را در ادامه مشاهده می کنید.
ویژگی | روغن کنجد | روغن ارده کنجد |
---|---|---|
طبع | گرم و خشک | گرم و تر |
فرآیند تولید | روغن از دانه جدا میشود | دانهها به صورت کامل آسیاب میشوند |
مواد مغذی | غنی از چربیهای اشباع نشده | غنی از چربیهای اشباع نشده، پروتئین، فیبر و ویتامینها |
کاربرد | بیشتر برای پخت و پز و ماساژ | بیشتر برای مصرف مستقیم و افزودن به غذاها |
تفاوت روغن کنجد و روغن ارده کنجد چیست؟
احتمالا شما هم نام روغن کنجد را در مغازه های مختلف دیده باشید و فکر کنید روغن ارده کنجد همان روغن کنجد باشد، اما باید گفت این چنین نیست. این دو Oil با تفاوت در نحوه روغن گیری، دارای ویژگی و خواص مختلفی نیز هستند. اگر از آن دسته افرادی هستید که تفاوتی بین روغن ارده کنجد با روغن کنجد نمی دانند، حتما جدول زیر را بررسی کنید. شاید فرق روغن کنجد با روغن ارده کنجد صرفا طرز تهیه آن ها معرفی شود یا ماده اولیه روغن گیری؛ اما خواص روغن کنجد با ارده کنجد بسیار متفاوت است.
روغن کنجد | روغن ارده کنجد |
از دانه های خام کنجد گرفته می شود طبع این روغن سرد است خواص درمانی و عارضه های مصرف بی رویه متفاوت شیوه روغن گیری مکانیکی و با پرس سرد |
ابتدا از کنجد بو داده یا آسیاب شده ارده می گیرند و سپس طی فرایندی روغن حاصل از ارده استخراج می شود طبع این روغن گرم است شیوه روغن گیری متفاوت |
تفاوت طبع روغن کنجد با روغن ارده کنجد
مسئله دیگری که تفاوت روغن ارده و کنجد را مشخص می کند، طبع این دو روغن است. از نظر طب سنتی طبع روغن کنجد سرد است؛ اما طبع روغن ارده کنجد گرم محسوب می شود. طبق نظریه های طب سنتی برای مصرف یک ماده غذایی حتما باید طبع آن مورد بررسی قرار گرفته و هر شخص به تناسب مزاج خودش آن ها را استفاده کند. با این توضیحات در انتخاب روغن کنجد یا ارده کنجد نیز به این مسئله دقت داشته باشید.
- طبع روغن کنجد: روغن کنجد در طب سنتی ایران طبعی گرم و خشک دارد. این ویژگی باعث شده تا روغن کنجد خواص درمانی متعددی داشته باشد و در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.
- طبع روغن ارده کنجد: روغن ارده کنجد بر خلاف روغن کنجد که طبعی گرم و خشک دارد، طبعی گرم و تر دارد. این تفاوت در طبع به دلیل فرآیند تولید روغن ارده است که در آن دانههای کنجد به صورت کامل آسیاب شده و روغن از آن استخراج نمیشود. در واقع روغن ارده ترکیبی از روغن کنجد، دانههای کنجد آسیاب شده و برخی مواد مغذی دیگر است.
تفاوت روغن کنجد و ارده کنجد در بهداشت
- روغن کنجد به لحاظ بهداشتی: به دلیل پوست گرفتن دانه های کنجد در هنگام تولید روغن کنجد، این روغن به لحاظ بهداشتی بهتر است.
- روغن ارده کنجد از نظر بهداشتی: در صورتی که روغن ارده کنجد را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید، می توانید از بابت بهداشت آن اطمینان داشته باشید؛ ولی در حالت کلی روغن ارده کنجد به همراه پوست کنجد تولید می شود و ممکن است کیفیت آن با ارده کنجد متفاوت باشد.
فرق روغن ارده کنجد با روغن کنجد در ماده اولیه
یکی از مهم ترین تفاوت های روغن کنجد با روغن ارده کنجد در ماده اولیه ای است که از آن روغن استخراج می شود. برای تهیه روغن کنجد از دانه های کنجد خام استفاده می شود. این در حالی است که برای روغن ارده کنجد ابتدا از دانه های کنجد بو داده شده مایع کرمی رنگ ارده استخراج شده و سپس طی فرایندی از ارده روغن گرفته خواهد شد. به طور کلی می توان گفت که روغن کنجد از دانه کنجد خام و روغن ارده کنجد از دانه کنجد بو داده شده تهیه می شود.
فرق روغن ارده با روغن کنجد در خواص درمانی
باید در نظر داشته باشید که روغن کنجد و ارده در خواص درمانی نیز با یکدیگر تفاوت دارند. برای مثال روغن کنجد مناسب برای تنظیم قند خون، رشد و تقویت استخوان، بهبود کیفیت و درخشندگی مو، سرشار از آنتی اکسیدان و… است. از طرف دیگر روغن ارده کنجد برای بهبود عملکرد بخش قلب، مناسب در درمان افسردگی، برطرف کننده رفلاکس معده، تقویت کننده مفاصل، پایین آورنده فشار خون و… کاربرد دارد.
تفاوت روغن کنجد و ارده کنجد در عوارض مصرف بیش از حد
عوارض مصرف بیش از اندازه این دو نوع روغن نیز با یکدیگر تفاوت دارد. اگر از روغن ارده کنجد بیش از اندازه استفاده کنید دچار عوارضی از جمله چاقی، گرفتگی عروق، آلرژي و… خواهید شد. این در حالی است که عوارض مصرف روغن کنجد مواردی از جمله ریزش مو، خطر سقط جنین، التهاب روده، عفونت آپاندیس و… هستند.
تفاوت روغن ارده و کنجد در شیوه روغن گیری
شیوه روغن گیری نیز تفاوت دیگری است که بین روغن ارده و کنجد وجود دارد.
- روغن گیری روغن کنجد: برای تهیه روغن کنجد، دانه های کنجد را با فشار و در دمایی کمتر از 40 درجه حرارت می دهند و روغن گیری انجام می شود. در واقع دانه های کنجد را پرس سرد کرده و به صورت کاملا مکانیکی روغن را استخراج می کنند.
- روغن گیری روغن ارده کنجد: برای تهیه روغن ارده کنجد ابتدا کنجدها تفت داده می شوند و سپس از آن ها ارده درست می شود. در نهایت طی فرایندی با پرس ارده به روغن ارده می رسند. در واقع برای تهیه روغن ارده کنجد، ابتدا کنجد را 8 ساعت خیس می کنند و بعد با دمایی نزدیک 300 درجه تفت می دهند. بعد از طی این مراحل ماده ای خمیری به نام ارده تشکیل می شود و روغن آن را می گیرند.
راهنمای انتخاب روغن کنجد و ارده کنجد براساس طبع
در صورتی که می خواهید براساس طبع روغن کنجد و ارده کنجد، گزینه متناسب با مزاج خود را انتخاب کنید، راهنمای زیر برای شما مفید خواهد بود.
- مزاج سرد و تر: در صورتی که دارای مزاج بلغمی یا سرد و تر هستید، روغن ارده کنجد برای شما مناسب تر است.
- مزاج سرد و خشک: چنانچه دارای مزاج سوداوی هستید، روغن کنجد خالص بهترین گزینه برای شما می باشد.
- مزاج گرم: افراد دارای مزاج گرم و تر یا خشک (صفراوی یا دموی) می توانند از روغن کنجد یا ارده کنجد به مقدار نیاز روزانه استفاده کنند. روغن سرخ کردنی حاوی کنجد نیز برای افراد گرم مزاج گزینه ای مناسب می باشد.
روغن کنجد بهتره یا ارده کنجد؟
روغن کنجد بهتر است یا روغن ارده کنجد؟ از آنجایی که خواص، طبع و عوارض مصرف این دو روغن با یکدیگر تفاوت دارند، لازم است هر کسی طبق مزاج و وضعیت جسمی خود روغن مناسب را انتخاب نماید. به عبارتی نمی توان پاسخی قطعی برای روغن کنجد بهتره یا ارده کنجد ارائه نمود. لازم به ذکر است که هیچ کدام از این روغن ها مناسب سرخ کردنی نیستند؛ یعنی صرفا باید در دمای عادی و برای پخت غذا از آن ها استفاده نمود. اگر این روغن ها را در حرارت بالا برای سرخ کردن استفاده نمایید، نه تنها فوایدی برای شما نخواهند داشت؛ بلکه مضر هم خواهند بود. البته نمونه هایی از روغن کنجد ویژه سرخ کردنی نیز در بازار وجود دارد که می توانید از آن ها به عنوان جایگزین استفاده نمایید. شما می توانید با خرید روغن کنجد سرخ کردنی، از خواص بی نظیر این دانه های طبیعی برای غذاهای سرخ کردنی و در حرارت بالا نیز بهره مند شوید.
در آخر؛ فرق روغن کنجد با روغن ارده کنجد چیست؟
مهم ترین تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد در طبع آنها است. طبع روغن کنجد گرم و خشک بوده و برای افراد دارای مزاج تر مناسب تر می باشد؛ در حالی که روغن ارده کنجد طبعی گرم و تر دارد و برای افراد دارای طبع خشک بهتر خواهد بود. شیوه روغن گیری، طعم و خواص درمانی این دو روغن نیز دارای تفاوت های زیادی است. در صورتی که قصد خرید انواع روغن زیتون بکر یا سرخ کردنی را دارید، می توانید از فروشگاه اینترنتی خرید روغن بروج کمک بگیرید.
سوالات متداول تفاوت های روغن ارده کنجد با کنجد
آیا می توان از روغن ارده کنجد برای پخت غذا استفاده کرد؟
روغن ارده کنجد نسبت به حرارت حساس می باشد؛ به همین دلیل تنها در دماهای بسیار پایین آشپزی می توانید از آن استفاده کنید.
برای طبع خشک روغن کنجد بهتر است یا ارده کنجد؟
در صورتی که طبعی خشک دارید، روغن ارده کنجد با طبع گرم و تر برای شما گزینه بهتری خواهد بود.